Siekacz i tłuczek do mięsa
24 ostrza
Zmiękczacz - nakłuwacz do mięsa to przyrząd, który znajdzie zastosowanie w każdej kuchni. Nakłuwacz pozwala znacznie skrócić czas gotowania, smażenia czy pieczenia, a przygotowane w ten sposób mięso będzie bardziej soczyste. Podczas nakłuwania mięsa, ostrza urządzenia wysuwają się, delikatnie nacinając mięso.
Mocne ostrza wykonane ze stali nierdzewnej. Obudowa wykonana z wysokiej jakości tworzywa. Poprzez nakłuwanie mięsa nie miażdży się jego struktury (jak przy użyciu klasycznego tłuczka). Mięso po przyrządzeniu jest o wiele smaczniejsze i nie ciągnie się, ponieważ nakłuwając mięso przerywa się wewnętrzną strukturę włókien.
Nakłuwanie mięsa powoduje, że nie skręca się ono na patelni, nie wysycha, smaży się równomiernie, a czas smażenia jest krótszy do 40%.
Najlepiej użyć nakłuwacza po posypaniu mięsa przyprawami (ułatwi uzyskanie intensywnego smaku).
Nakłuwacz posiada wypustki nad ostrzami dzięki czemu również można rozbijać nim mięso i znakomicie będzie pełnił funkcje tłuczka.
Wymiary:
Produkt nowy, fabrycznie zapakowany w blister.